Foredrag, workshops og træningsforløb - ring på +45 27 28 89 89 og hør mere

Introduktionsworkshop

Hvilken slags samtale tjekker dit ordvalg dig ind på?

Introduktionsworkshop – online

Hen over 4 gange får du konkrete bud på, hvordan du med enkle og virkningsfulde greb kan bidrage til at forandre slidsomme samtaler til dialoger, du vil elske at have.

Du ved godt hvordan ord og vendinger hurtigt kan gøre en – i forvejen svær – situation værre. Du ved hvordan det mærkes, når ord bliver skyts og det går ud over nogen. Det er forudsigeligt hvor meget bøvl, der følger med, når mistro, frustration og vrede flytter ind. 

Ved du hvordan sproget kan bruges som en vægtstang til at løfte gensidig anerkendelse og lydhørhed ind i samtalerne – både i private og professionelle sammenhænge?

Vi ved en del om hvad der skal til. Og vi glæder os til at fortælle om de muligheder og vejvalg, der altid er for at blive på sporet af samtaler, der har compassion som afsæt og omdrejningspunkt.

Kom med ind i dialogens maskinrum på 4 webinarer.

Webinar 1 Hvad er egentlig meningen? - gør det virkelig en forskel?

Vi fortæller om de 4 hjørner og stiller spørgsmålet: Hvad er egentlig meningen? – gør det virkelig en forskel?

Hvad sker der, – når samtaler bliver uendelig besværlige at have? Hvordan får jeg ”det” sagt – uden at give køb på mig selv eller træde den anden over tæerne? Hvordan lytter jeg, når jeg ikke gider mere, når jeg ikke bryder mig om den andens facon eller mest har lyst til at gå? Hvordan tåle en dårlig tone – uden at gå i stykker eller blive inviteret op på konflikttrappen? 

Hvordan give dialogen bedre vilkår? Hvorfor bruge kræfter på det?

Girafsprog handler ikke om at sige noget på en bestemt måde og heller ikke om, at sige noget i en speciel pæn tone og heller ikke om, at undgå at blive vred. Det handler heller ikke om at blive enige – så hvad ER det lige at det kan?

Vi tegner et billede af HVORFOR – intentionen med modellen FØR vi går i dybden med hvordan Girafsprog virker og hvilke trin, der er kloge at tage hvornår.

Webinar 2 Hvad var budskabet lige? – hvilke færdselsregler gælder her?

Her får du fat i de 4 trin og vi stiller skarpt på Hvad var budskabet lige? – hvilke færdselsregler gælder her?

Hvad er budskabet? Hvordan få det sagt, så vi faktisk holder banehalvdel og opdager de skjulte vrangsider af sproget. Hvordan gør vi det let at høre, hvad vi hver især har på hjertet? Hvor og hvilke ”frygtelig farlige fælder” er lejret i måden, vi bygger sætninger på? 

Hvad kan jeg gøre – og hvad kan jeg ikke gøre noget ved? Hvilke valg er altid mulige veje videre?

Webinar 3 Hvad kan jeg gøre eller sige – når...

Hvordan bruger du de 4 positioner til at passe godt på dig selv? Vi sætter fokus på Hvad kan jeg gøre eller sige – når en af os taber den gode tone?

Bliver vi for slidte, så taber vi ofte interessen eller for ”hårde”. Hvad er værd at gøre på andre måder, hvis jeg bliver ramt, rystet eller rendt over ende af noget eller nogen. Hvordan tage sig venligt af det, som trækker mig i retning af mindre forståelse, mindre lydhørhed og mindre undren.  

Hvad er muligt at gøre – hurtigt? Vi har erfaringer med hvad der skal til for at komme i øjenhøjde igen. Det gør en stor forskel – for alle – når blot en lykkes med at tale og være i trælse situationer på måder, der gør det bedre. 

Hvordan praktiserer vi Nærsom verbalt nødværge?
Hvordan ”drejer fra” og komme tilbage til samtalen, når vi falder i ”misbilligelsesfælden”?

Webinar 4 Bliv på sporet af dialog – at kende til næste skridt

Med ”Dialogens 123” samler og sætter vi sammen. Du kan nu selv bedre blive på sporet af de gode samtaler – Gør du det, gør det noget ved den anden og noget særligt for jeres samtale.

Med den sidste brik får du et landkort, en træningsarena – et rutekort, der viser vej. Det bliver tydeligt hvilke valg du har for at kickstarte og kvalificere samtaler. Det bliver tydelig hvordan du kan finde løsninger, der er til gavn for alle.

Du får 4 webinarer & 4 ”puslespilsbrikker” der holde os på sporet af samtaler, der er værd at tage

Ikkevoldelig kommunikation, også kendt som Girafsprog, er en gamechanger i forhold til hvordan vi kan lykkes med at bringe omtanke, respekt og gensidig forståelse ind i dialogen – også når vi ramte, sat under pres, i følelsernes vold eller rivende uenige. 

Skal du med? Vil du sammen med os trække i arbejdstøjet, træne grundtrin, spotte typiske blindgyder, gå nye veje – og opdage HVOR der er HVILKE valg for at nå i mål?

Med konceptet ”det dialogiske landskab” får du et solidt overblik. Du får et kompas til at finde fodfæste, til at kunne navigere (selv i besværlige dialoger) og finde de magiske øjeblikke.

Hvordan kommer det til at foregår?

  • Når du er tilmeldt, modtager du en mail med link til første webinar.
  • Du får adgang til materialet – slides og arbejdsark.
  • Du kan stille spørgsmål undervejs og der er tid til mere snak – de sidste 20 min. på webinaret.

Vil du vide mere, kan du kontakte mig HER

Berit Mikkelsen

Jeg har siden 94 holdt kurser og træningsforløb med privat og med personalegrupper. Selvom modellen er enkel at forstå, er det min erfaring at der er brug for træning, – det tager lidt tid at øve trinene. Formålet med Ikkevoldelig kommunikation – at se, høre og forstå – for alvor, oprigtigt og uden at komme i ”klemme”, er de fleste jeg kender tilhængere af. 

Nonviolent Communication (NVC) kan ses som et universalværktøj i arbejdet og samspillet mellem mennesker. ”Pædagogikkens Schweitzerkniv. Hundrede værktøjer i ét, godt at have i lommen men gør mest nytte, når den kommer til anvendelse” (Hejlskov 2016, s. 10). Sådan beskriver den danske psykolog, Bo Hejlskov, NVC.

Det er så klart og indlysende, at INGEN går på arbejde for at genere andre,  INGEN starter skænderiet for at strides ALLE forsøger med alt hvad der er muligt i situationerne at forblive intakt, blive set, hørt og forstået, og RIGTIG MANGE står på tæer for at se, høre og forstå andre i vanskelige og fastlåste situationer. 

Det er min holdning, at sproget er en gamechanger – på flere måder end vi lige regner med – i forhold til at lykkes med bedre dialoger. Ord har forsider, bagsider, vrangsider – intentioner, der i høj grad er mine, og i tillæg intentioner og betydninger der er groet af et fælleskulturelt bagtæppe. I min erfaring er det en gevinst at få øje på den tillægsbagage ord og vendinger har med sig. 

Hvordan gør vi det enkelt at holde fast i det vi vil med hinanden og har på hjertet – på nænsomme og præcise måder?  

Introduktionskurset er grundtræning – vi tager et trin ad gangen, træner sammen med de andre deltagere og hjælper hinanden med at sætter delelementerne sammen – og bevare sin egen version.  

Tilmeld dig HER

Introduktionsworkshop
Online

4 mandage kl. 9.00 – 12.00
Pris 1.400,00 kr.
Send mail og modtag flere oplysninger

Deltage fordi du gerne vil gøre noget unikt for dig selv

  • Styrk din personlige og professionelle kommunikation
  • Få godt greb om selvbeskyttelse og empati
  • Sæt anerkendelse og forståelse i centrum for samtaler
  • Find veje videre til gavn for alle

Deltag fordi du har lyst til ay trykprøve hvad Girafsprog kan gøre for dig.

Tilmeld dig her