Foredrag, workshops og træningsforløb - ring på +45 27 28 89 89 og hør mere

Spot sproglige benspænd og værn om den gode tone

Spot sproglige benspænd og værn om den gode tone
11. marts 2019 bm@beritmikkelsen.dk

Foredrag og inspirationsworkshops

Spot sproglige benspænd og værn om den gode tone

Få overblik, øvelser og ledetråde til hvordan samtalers dialogiske processer skabes og vedligeholdes

Book et foredrag eller en kursusdag til personalegruppen, eller tilmeld dig til ferniseringen på ny udgivelsen af Anerkendende kommunikation – så er du i gang med mere om det dialogiske univers og sproget spilleregler.

Kom ind i Dialogen på en dag – Inspirations workshop

Er du klædt på til at tage dialogen og forblive i en god samtale, også der hvor du står overfor andres kritiske og bebrejdende tonefald, ordvalg og adfærd? Kender du dialogens grundlæggende spilleregler og kan du bruge dit sprog til at finde vej og fælles fodslag med omtanke og respekt for alle?
De fleste af os har erfaringer med hvordan ord og vendinger hurtigt kan gøre en svær situation værre, sætte følelserne i kog og bringe forsvarsmekanismerne i spil. Sker det så går samspillet typisk ud over nogen, relationerne tager skade og frustration, mistro og vrede kan lukke den dialogiske arena på et splitsekund.

Få inspiration til hvordan dit sproglige udtryk, dine ord og vendinger kan fungere som et stillads, der støtter dig i at forblive i dialog – uanset konfliktinviterende den andens tonefald og facon kan være. På en dag får du konkrete ledetråde til hvordan du med enkle og virkningsfulde greb kan bidrage til at forandre slidsomme samtaler til dialoger, du ikke ville have været foruden.

De små oplæg og øvelser er vejvisere for, hvad vi kan gøre for at bevare dialog og blive på sporet af samspil, der har compassion som afsæt og omdrejningspunkt.

Kom til fernisering på ny udgivelsen ”Anerkendende kommunikation – med empatiens som vejviser”

Undervisere Ianneia Meldgaard konsulent og forfatter til bogen, og Berit Mikkelsen certificeret NVC træner og ekspertlæser på bogen tager jer med ind i det anerkendende univers med fokus på sproget, som vægtstang i at bevare og bygge anerkendende relationer i det pædagogiske arbejde.

Book en temadag – hvor I sammen sætter samtalen under lup

Få inspiration til hvordan dit sproglige udtryk, dine ord og vendinger kan fungere som et stillads der støtter dig i at forblive i dialog. På en dag får du konkrete ledetråde til hvordan du med enkle og virkningsfulde greb kan bidrage til at forandre slidsomme samtaler til dialoger, du ikke ville have været foruden.

Brug en dag sammen til at blive klogere på sprogbrug og samspilsdynamikker i forhold til trivsel på arbejdspladsen. Få en oplevelse af og indsigt i hvordan vi reagerer, hvorfor vi reagerer som vi gør, hvordan vi med vores sprogbrug og forståelse af det dialogiske landskab i højere grad kan vælge en respons, der kvalificerer samarbejdet til gavn for mig, dig, gruppen og organisationen.

Kontakt mig og vi sætter et dagsprogram sammen som passer til jeres behov og bringer bedre dialogen i spil i jeres kontekst.

Inspirations workshop

Varighed: 1 dag
Tid og sted: Aftale
Pris: 950,- DKK pr. person.
Tilmelding: bm@beritmikkelsen.dk

Ferniserings Workshop

Varighed: 1 dag
Pris: 2250,- DKK
Deltagelse inkluderer fuld forplejning samt et eksemplar af bogen.

Tid og sted: 

 • København, 25. april 2019 kl. 9.30-16.
  KBH’s Professionshøjskole, Campus Carlsberg
 • Odense, 30. april 2019 kl. 9.30-16.
  UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
 • Randers, 2. maj 2019 kl. 9.30-16.
  VIA University College, Campus Randers
 • Slagelse, 14. maj 2019 kl. 9.30-16.
  Professionshøjskolen Absalon, Campus Slagelse

Tilmelding på dette link

Book et foredrag – Godt ord igen

Hvilken slags samtale tjekker dit ordvalg dig ind på?  Vores sprogbrug er en gamechanger i forhold til god tone, bedre samspil og samarbejde. Ærlighed, empati og compassion er afgørende ingredienser i forhold til at være tilpas, trives, vækste og være arbejdsomme på gensidige understøttende og respektfulde måder.

Sender dit hverdagssprog dig i retning af en gode tone og en samtalekultur med plads til ærlighed, feedback og respekt for forskellighed? Eller bliver tavshed, hård tone, skjulte anklager og gensidige bebrejdelser måder at samarbejde på – med slidsomme tanker, tvivl, tristhed og usikkerhed som følgesvend når man går hjem fra arbejdet eller stoppe op et øjeblik.

Dialogiske kompetencer kommer sjældent af sig selv. Kun få har fået gode sproglige vaner med sig som tåler at blive sat under pres, der hvor andre tænder af, kommunikerer uklart og lirker frygtelige farlige følelser ind i samspillet. Det kan være let at blive inviteret til at konflikte og reagere – måske på mere end det som faktisk var budskabet.

Hverdagssproget kan have en kedelig tendens til at forleder os konflikter, vi ikke havde en intention om at invitere til. Hverdagssproget kan være en stifinder og et stillads frem mod forståelse og gensidig omtanke for hvad der er på spil imellem os.

Kom og hør mere om kraftfulde greb, der sender samtaler i retning af bedre dialoger og få indblik i hvordan du kan stå fast på god kontakt, undgå at blive fanget af følelser og komme på værdimæssige vildveje, når andre kommunikerer og optræder fordømmende, bebrejdende og anklagende.

Rammen for forløbet aftales individuelt. Kurset kan adressere præcist det, som I er optaget af at få klarhed på og redskaber til at forandre.

Hvilken slags samtale tjekker dit ordvalg dig ind på?

Book en temadag eller et foredrag

Kontakt mig og høre mere på bm@beritmikkelsen.dk