Nonviolent communication

Girafsprog

Girafsprog er kendt og brugt som en metode, – der med enkle greb  virkelig formår at kvalificere samtaler, vores samspil og samarbejde. Girafsprog anvendes i mange forskellige kontekster og en fællesnævneren er ønsket om at få dialogiske kvaliteter som respekt, empati og gensidig omtanke bedst mulig i spil i mellemmenneskelige relationer.

Samtalens dialogiske kompas

Nonviolent Communication (NVC) kan ses som et universalværktøj i arbejdet og samspillet mellem
mennesker. ”Pædagogikkens Schweitzerkniv. Hundrede værktøjer i ét, godt at have i lommen men gør mest nytte, når den kommer til anvendelse” Sådan beskriver psykolog, Bo Hejlskov, NVC i forordet til bogen KONTAKT Nonviolent communication och empati i socialt arbete og vård (2016, s.10)

Girafsprog har med sine mange forskellige metodegreb og specifikke træningsarenaer noget særligt at byde på, når vi vil have dialogen i centrum for vores samvær og samspil – både privat som professionelt. Bo Hejlskov skriver videre om NVC ” en af styrkerne ved NVC sammenlignet med andre ikke-konfronterende måder at arbejde på er, at det giver dig mulighed for at engagere dig i samtalens mikrokosmos, – hvad der sker på ekstremt kort sigt i mødet mellem to mennesker.”
Der sker nemlig så meget i et splitsekund i samtalen, og lige her tilbyder Girafsprog overblik, indblik og øvelsesarenaer, og skridt at tage i samtalen, som ikke gør en i forvejen svær situation værre, men mere menneskelig, håndterbar og meningsfuld for flest mulige

Marshall Rosenberg talte om øjeblikkets valg mellem at ”make matters worse» eller «make matters work».

Det er min holdning, at sproget er en gamechanger – på flere måder end vi lige regner med – i forhold til at lykkes med bedre dialoger. Ord har forsider, bagsider, vrangsider og intentioner, der i høj grad er mine, og i tillæg intentioner og betydninger der er groet af et fælleskulturelt bagtæppe. I min erfaring er det en gevinst at få øje på den tillægsbagage udtryk, ord og vendinger har med sig, når vi samarbejder og sammen skaber samtalen.

Det er så klart og indlysende, at INGEN går på arbejde for at genere andre, INGEN starter skænderiet for at strides ALLE forsøger med alt hvad der er muligt i situationen at forblive intakt, blive set, hørt og
forstået, og RIGTIG MANGE står på tæer for at se, høre og forstå andre i vanskelige og fastlåste situationer.

Jeg tilbyder endags workshops, kursusforløb, uddannelsesforløb i kommunikation og konflikthåndtering med NVC om afsæt.  Kontakt mig og sammen finder vi en koncept der passer til dig, eller til jeres arbejdsplads.

When we focus on clarifying what is being observed, felt, and needed rather than on diagnosing and judging, we discover the depth of our own compassion.

Marshall Rosenberg

The objective of nonviolent communication is not to change people and their behaviours in order to get our way; it is to establish relationship based on honesty and empathy, which will eventually fulfil everyone's needs.

Marshall Rosenberg

To practise the process of conflict resolution we must completely abandon the goal of getting people to do what we want.

Marshall Rosenberg

Nonviolent communication is founded on language and communication skills that strengthens our ability to remain human, even under trying conditions.

Marshall Rosenberg

Every moment each human being is doing the best they know how to - at that moment - to meet their needs. We never do anything that is not in the service of a need, there's no conflict on our planet at the level of needs. We all have the same needs. The challenge is in Difference of strategies we have for meeting needs.

Marshall Rosenberg

Berit
Mikkelsen

Mobil

+45 2728 8989

Email

bm@beritmikkelsen.dk

Følg mig