Vandring til forandring
Projektet ‘Når kvinder går sammen, knyttes der bånd’, også omtalt af deltagerne som ‘Vandring til forandring’ var et kursusforløb udbudt under LIVKOM med midler fra Offerfonden i samarbejde med konsulent og metodeudvikler Berit Mikkelsen. Projektets formål var at hjælpe kvinder på vej til et liv efter ophold på krisecenter, efter de var kommet ud af et voldeligt forhold.
Fra ide til projektansøgning på få uger – min ide om at gøre noget for at skabe fællesskaber og samtalefrirum, der hvor man allermest kan mangle det, var kun få uger undervejs før plan, budget og indhold var skabt. Og med bevillingen fra OFFERFONDEN kom vi ud af gå sammen med skønne kvinder – på foto er vi tre undervisere lige stoppet op for at forevige naturen, stemningen og udsynet. Sammen med Charlotte Elmengaard, Hanne Ravn og Berit Mikkelsen.
"Jeg blev stressramt og sad i en sofa et års tid. Så jeg syntes, det var skønt at komme ud at gå. Jeg går for mig selv hver dag - det er jeg startet på efter projektet."
deltager i projektet “Når kvinder går sammen”
Fra psykisk vold og tæsk til frisk luft og vandresko
Artikel i Ugebladet Skanderborg den 15 april 2019
Projektet Vandring til Forandring støttes af Rådet for Offerfonden, der også tidligere har støttet LIVKOMs projekter.
Vandring til forandring
Kursusfolder
OM PROJEKTET: LIVKOM tilbyder med støtte fra Offerfonden et Årskursus for kvinder, der er fraflyttet krisecentre, og har brug for støtte i at etablere sig i et liv uden vold. Det er under halvdelen af dem der ønsker en plads på et krisecenter, der rent faktisk bliver anvist.
Vores projekt vil gerne være et tillæg til andre efterværn. Der er plads til 24 deltagere, der har lyst til at vandre, være i samtale-frirum og deltage i 9 kursusdage på Himmelbjerggården i Ry, fordelt på 11 måneder. Deltagelse er gratis. Kontakt os endelig hvis det er dig, eller en du kender!
Kontakt initiativtager og projektleder Berit Mikkelsen på bm@beritmikkelsen.dk
Her finder du en artikel om projektet, skrevet af Anna Helene Meldgaard Pedersen og Berit Mikkelsen, april 2022
Find her en kvalitativ evaluering af projektet ”Når kvinder går sammen, knyttes der bånd”. Rapporten er udarbejdet af: Antropolog, Anna Helene Meldgaard Pedersen fra Arbejdsmedicin, Universitetsklinik, Regionshospitalet Herning.
Så kan man lige gå ved siden af hinanden, og man er ikke nøft til at blive der i en time eller længere tid, man kan bevæge sig lidt frem og tilbage, snakke med nogen eller lade være. Det er nemmere at holde en kunstpause, når du går, end når du sidder.
Deltager i projektet “Når kvinder går sammen”
Evaluering af projektet
Udarbejdet af
Arbejdsmedicin Universitetsklinik
Regionshospitalet Herning
Vandring til forandring
af Anne Helene M. Pedersen & Berit Mikkelsen, april 2022
Lignende artikler
Zoom ud
Zoom ud - new normalMed udbruddet af COVID-19 i foråret 2020 har vi alle måtte forholde os til en ny virkelighed. Virkeligheden er nu den, at virkeligheden er en anden. Da krisen indtraf og lukkede Danmark ned i starten af marts, følte mange virksomheder og små...
IRONMIND
IRONMINDKort fortalt IRONMIND Samtaler i forlængelse af min gode kollega og ven Christians udgivelse af bogen IRONMIND – 2020. Skønt at lynlæse bogens kapitler, stille en masse spørgsmål til Christian og få talt nogle spændende pointer frem. Det blev til 9 små...
Hedensted – Social omsorg
Hedensted - Social omsorgJeg kom til Hedensted via konsulenthuset Affectum, hvor jeg var tilknyttet som udvikler og underviser fra 2019 – 2020. I tæt dialog med Ledelse, TR og MED blev der udviklet og afviklet et kompetenceforløb ”se, hør og forstå borgeren” til 800...